Vidste du, at vores kollektive madspild i USA kan fylde hele Rose Bowl hver dag? Det er kvalmende at erfare, at selv på ikke-feriedage motatos indsamler vi som en nation madspild mellem 25% – 50% af al den mad, der produceres i USA. I Jonathan Blooms bog, American Wasteland, er der ingen mangel på rædselsvækkende statistikker, da han dygtigt kvantificerer den store mængde mad, der går til spilde, som amerikanerne ikke tænker over, når den først kommer i skraldespanden. Her er mere: Han vurderer, at hver amerikaner smider et halvt pund mad ketchup ud hver dag, hvilket er dobbelt så meget, som vi spildte mad tilbage i 1974. Hvis du overlejrer denne statistik på baggrund af den eskalerende sultkrise i vores land som Mr. Bloom gør for os, det er lidt åndssvagt. Hvordan kan disse to forhold eksistere side om side? Er der ikke noget, vi kan gøre ved madspild? Det er nok at sige, han fremsætter nogle ret overbevisende argumenter for, at vi hver især skal være mere opmærksomme på vores madindkøb. Og du kan være sikker på, at efter at have læst dette, vil du prøve hårdere for at undgå at skabe madspild ved at skulle smide alle de fordærvede produkter ud bagerst i dit køleskab for den salat, du troede, du ville lave, men aldrig gjorde.

Nu med den ødelæggende virkning af sult i skarpere fokus, kan jeg ikke lade være med at tænke på den overdrevne overflod, som de fleste af os tager for givet, som er fødevareusikkerhed, og hvordan det hele føles på baggrund af vores nuværende globale sultlandskab .

Lad os se på tilstanden af fødevareusikkerhed gennem vores amerikanske linse:

• Antallet af fødevareusikre mennesker er på det højeste niveau i 15 år (siden det først blev sporet), ifølge et nyligt indlæg fra CNN. Det er 49 millioner mennesker!
• På grund af den langvarige virkning af recessionen er både mad- og økonomiske donationer faldet med gennemsnitligt 20 % – 30 % og følger ikke med den øgede efterspørgsel.
• Der er et fælles problem med fødevareusikkerhed og fedme, da fødevareusikre familier henvender sig til billigere, ernæringsfattige måder at give mæthed til den laveste pris.

Overvej, hvad der sker gennem vores globale linse:

• Med over 1 milliard mennesker kronisk sultne og 25.000 mennesker, der dør hver dag, står vi nu over for endnu en potentielt katastrofal fødevarekrise.

• FN’s fødevare- og landbrugsorganisation rapporterer, at priserne på vigtige globale råvarer som majs og hvede, der bruges af et flertal af udviklingslande, er tæt på de rekordhøje niveauer, der førte til fødevaremangel og optøjer i 2008.